スポンサーサイト

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

スパイスレシピ

利益がスリランカの孤児院運営のために使われている

「スリランカスパイスカリー」

支援どうこう言うより、スパイスが効いているっておいしいんだなあ・・。

また食べたい! つい・・そう思ってしまった!(汗)

「食べたい」から、続けられる支援・・そんな感じ?

(こないだ注文した分、早く来ないかなー。(笑))



・・・んで、もしスパイスを上手に使えたら料理の幅が広がるのになあ・・。

そう思ったので、いろいろ記事を探してみました!


******

2 Easy Homemade Spice Blends  簡単スパイスブレンド2種類
http://www.motherearthnews.com/relish/two-easy-homemade-spice-blends-apple-pie-spice-quatres-epices-zb0z11zalt.aspx

スパイス

Our upcoming December 2011/January 2012 issue features a handful of warming nutmeg recipes for the winter kitchen. But we always have more ideas than will fit in the pages of each print issue! So here are two bonus recipes that are a cinch to make. Grind your own spice blends for fabulously fresh flavor.

来たる2011年12月/2012年1月の特集は、

冬キッチンが温まるナツメグ・レシピですが、

私たちはいつも特集ページに収まりきらない多くのアイデアを持っています!

ここに、簡単な2つのボーナス・レシピを紹介します。

信じられないほど新鮮な風味のために、自分のスパイスブレンドを挽きましょう。


Apple Pie Spice アップルパイスパイス

To flavor cakes, cookies and pastries, add 2 teaspoons per cup of flour to the dry ingredients. Fruitcakes, pies and rich, sweet foods can handle up to double that amount. Simply grind the spices, and stir to combine.

ケーキ、クッキーおよびペストリーに風味をつけるためには、

乾燥した材料、小麦粉1カップ当たり、小さじ2を加えてください。

フルーツケーキ、パイおよび、贅沢で甘いものは、

2倍の量まで使うことができます。

香辛料を挽いて、材料とよくかき混ぜるだけです。


4 tsp cinnamon
シナモン 小さじ4

4 tsp coriander seed
コリアンダーシード 小さじ4

1/2 tsp nutmeg
ナツメグ 小さじ1/2

1/2 tsp allspice
オールスパイス 小さじ1/2

1/2 tsp ginger
ショウガ 小さじ1/2

1/4 tsp cloves
クローブ 小さじ 1/4

1/4 tsp green cardamom seeds
緑のカルダモン種子粒 小さじ1/4



Quatre Épices 4つのスパイス

Traditionally used with rich meats, such as wild game or beef cooked in red wine, and when curing meats for charcuterie, this ancient French blend of “four spices” is also tasty in place of regular pepper as a finishing seasoning. For best results, use freshly ground spices.

赤ワインで煮込む野生の獲物?あるいは牛肉、

そして惣菜屋の加工の時、

贅沢な肉に伝統的に使用されたこの古代フランスのブレンド

「4つのスパイス」は仕上げ調味料として

胡椒の代わりにしてもおいしいです。

よりおいしく頂くには、挽きたてスパイスを使うことをお勧めします。


1 tbsp white pepper
白胡椒 大さじ1

1 1/4 tsp nutmeg
ナツメグ 小さじ1と1/4

1 tsp ginger
ショウガ 小さじ1

1/4 tsp cloves
クローブ 小さじ1/4

*****


そして以下が
上記で話題に上がった最新号の特集です。
MEN-DJ12表紙
興味のある方はリンクへどうぞ!

In the Winter Kitchen: Nutmeg
http://www.motherearthnews.com/real-food/nutmeg-recipes-zmrz11zalt.aspx
ナツメグ1

It’s easy and fun to grind fresh nutmeg in a special mill or grinder.
新鮮なナツメグをスペシャルなミルで挽くのは簡単です。そして、楽しい。


*****

さらに・・。

もうちょっと早い時期に見つければよかったな~。

柿のレシピです。

特集ページ同様、和訳する元気なしでしたー。(泣)

Add Spice To Your Menus With Persimmons
http://www.motherearthnews.com/Real-Food/1974-09-01/Add-Spice-To-Your-Menus-With-Persimmons.aspx
柿1
Cooking and preparing with persimmons, including recipes for persimmon fruit salad, bread, pudding, drop cookies, black walnut cake.
・・・・・・柿のサラダ、パン、プディング、ドロップクッキー、クロクルミケーキのレシピ・・

»» recipes ««
PERSIMMON FRUIT SALAD

Combine 1 can (11-ounce) of mandarin oranges (drained), 2 cups of diced apples, 2 sliced bananas and 1/2 cup sliced persimmons with 1/4 cup chopped black walnuts. Blend 1/2 cup salad dressing with 1/4 cup whipped cream and 1 teaspoon sugar. Pour this combination over the fruit and mix well. Chili the salad before serving. Serves four.

PERSIMMON BREAD

2 cups flour
2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
1 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon nutmeg
1 cup persimmon pulp
1 cup sugar
1/2 cup milk
2 eggs
1 /4 cup softened butter or margarine
1 cup chopped nuts (optional)

Sift together the first six ingredients. Combine the persimmon, sugar, milk and eggs, add the flour mixture and the softened butter and mix until the dough is well blended. Stir in the nuts. Spread the batter in a well-greased loaf pan (9" X 5" X 3") and bake it at 350° for 45 minutes or until done. This bread freezes well.

PERSIMMON PUDDING

1 cup flour
1/2 teaspoon cinnamon or nutmeg
1/2 teaspoon salt
1/4 teaspoon baking soda
1 teaspoon baking powder
1 cup sugar
1 egg
1/2 stick margarine, melted
1-1/2 cups milk
3/4 cup persimmon pulp

Sift together the first four ingredients. Combine the sugar, egg, margarine, milk and persimmon. Slowly add the flour mixture and blend everything together. (It's best to do this with an electric mixer at medium speed, since the mixture tends to be lumpy when beaten by hand.) Pour the batter into a wellgreased 8" X 8" pan and bake it one hour at 350°. Don't worry if the pudding falls . . . it often does, and tastes even better that way. This dish freezes well.

PERSIMMON DROP COOKIES

柿クッキー

1 cup melted butter or margarine
1 cup brown sugar
2 eggs
1 cup persimmon pulp
2 cups flour
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
1 teaspoon cinnamon
1/4 teaspoon cloves or nutmeg
1/2 cup chopped nuts (optional)

Cream together the butter, brown sugar, eggs and persimmon. Gradually add the dry ingredients, mix until well blended and stir in the nuts. Drop the batter by teaspoonfuls on lightly greased cookie sheets and bake each batch 10 minutes at 350°. Yield: approximately four dozen cookies. (Note that occasionally—after a dry growing season—the persimmon pulp will lack moisture. In that case, add 1/4 cup milk to this recipe.)

PERSIMMON BLACK WALNUT CAKE (ONE LAYER)

3/4 cup sugar
pinch of ground cloves
1 cup plus 6 tablespoons cake flour
3 tablespoons melted margarine
2/3 teaspoon baking powder
1/2 cup milk
2/3 teaspoon baking soda
1/2 cup persimmon pulp
1/2 teaspoon salt
1 egg
1/2 teaspoon cinnamon
1/4 cup chopped black walnuts
Combine the dry ingredients, add the margarine, milk and persimmon pulp and blend well by hand or with a mixer. Add the egg, mix again and stir in the black walnuts. Pour the batter into a well-greased 8" X 8" pan and bake it at 350° for 35 minutes or until done. When the cake is cool, frost it with burnt-sugar icing or some other favorite . . . or serve it with a lemon sauce or similar topping

*****

だれかおいしいレシピ知らないかな~と

最近気になっているのは ビリヤニ?・・

本場では、メジャーなのに日本じゃイマイチ知名度が低い料理・・だそうです。

インド風パエリアらしい。

食べてみたいし、作ってみたい。

スパイスが効いていて、なんかおいしそうなんだよう~。


スポンサーサイト

tag : スパイス カキ

10 | 2011/11 | 12
Su Mo Tu We Th Fr Sa
- - 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 - - -
プロフィール

tamtamjin

Author:tamtamjin
MOTHER EARTH NEWS は元気になる情報が満載されたアメリカの雑誌です。無料で読めますが、記事は英語。日本を元気にする雑誌をたくさんの人に知ってもらいたい!マザーアースニュース日本版創刊を応援するtamさんの日記です。
皆さんも応援よろしくお願いします。

カテゴリ
最新コメント
最新記事
義援金募集
FC2「東北地方太平洋沖地震」義援金募集につきまして
フリーエリア
月別アーカイブ
リンク
上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。